Wat betekent korrelgetal in schuurpapier?

Wat betekent het?
 

Geproduceerde slijpkorrels worden vermalen tot zand. Het wordt gescheiden door zeeffrequenties te passeren die zijn bepaald door wereldnormen. In het meest geldige nummeringssysteem in Turkije geldt: hoe groter het korrelgetal, hoe kleiner de grootte van de schuurkorrel.

Zo is korrel 16 de grofste korrel die momenteel te koop is en presteert het het meest agressief bij het schuren. Dienovereenkomstig zal het spoor van de lijn die hij opende volgens hem diep zijn.

Zand zoals 16 - 24 wordt gebruikt voor het schrapen van de rompen van houten en plaatstalen boten, het strippen van de schors bij ruwe houtbewerking, het maken van houten pallets en meubels en soortgelijke ruwe bewerkingen.

Dergelijke grove korrels zijn over het algemeen niet geschikt voor het etsen en schuren van metaal. Omdat metalen harder en sterker zijn dan hout, kan bij het schuren met grof schuurpapier de grove schuurpapierkorrel, die overmatig wordt geforceerd, van de achterkant afbreken en eraf vallen zonder het proces uit te voeren.

Deze logica kan worden vergeleken met het feit dat de tanden van houtzagen groter zijn en de tanden van metaalzagen dunner.

Grit-nummers van 36 tot 120 zijn geëtst op metaal, hout en roestvrijstalen producten. Retoucheer-, polijst- en afwerkingsbewerkingen worden uitgevoerd tussen korrel 120-2000.

Hoe groter het korrelgetal, hoe kleiner de korrelgrootte. Dienovereenkomstig neemt de schuurvlek op het geschuurde oppervlak af en neemt het polijsten en polijsten toe. De schuurmarkering varieert echter afhankelijk van de ondergrond waarop de schuurkorrel is aangebracht. Bijvoorbeeld; korrel 40 is een grove korrel en wordt gebruikt voor ontbramen. Terwijl korrel 40 extreem agressief kan zijn op eindeloze banden met een dikke rug, zal korrel 40 op een velcro-schuurmachine met papieren rug niet zo agressief werken als op een band.

Hoe werkt schuren?

De schuurschijf wordt gedraaid en op het onderdeel gedrukt. Scherp zand breekt kleine schilfers van het stuk. Door het persen worden de scherpe punten van de slijpschijf afgeplat en wordt de korrel niet-snijdend. Dit fenomeen verhoogt de wrijving, warmteontwikkeling en de belasting van het zand. Deze belasting breekt ofwel het schurende zand of het hechtmateriaal breekt, waardoor nieuwe scherpe punten ontstaan. Ondertussen, als de oppervlaktekwaliteit en geometrische verwachtingen naar wens blijven, is het zand zelfslijpend. Anders moet de korrel op een andere manier worden geslepen.

Hoe wordt schuurzand geclassificeerd?

1-Volgens zandgrootte: Zeer grof, grof, medium, fijn, zeer fijn en buitengewoon fijn zand.
2-Volgens de zandfunctie: aluminiumoxide, zirkonium, siliciumcarbide, keramiek, compact